Elmentem!Sütőben sült zöldségragu tojással
Ellenőrzés
Hozzávalók:
- 2 tv paprika
- 1 közepes cukkini
- 1 padlizsán
- 4-5 paradicsom
- 2 közepes fej lilahagyma
- 20 dkg pancetta vagy bacon
- 1/2 doboz darabolt paradicsom konzerv
- olívaolaj bőségesen
- só, bors
- 1 evőkanál kakukkfű
- 5-6 tojás
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
Minden zöldséget egyforma kockára vágunk és egy nagy tepsibe halmozzuk a paradicsom konzervvel együtt.
A szalonnát kis kockára vágjuk és a zöldséghez adjuk. Megöntözzük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a kakukkfűvel. Jól összekeverjük, fóliával lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Néha rákukkantunk és amikor megsültek a zöldségek kis mélyedéseket csinálunk és abba ütjük bele a tojásokat. Visszatoljuk a sütőbe néhány percre, de már fólia nélkül és készre sütjük.
Jó adag ropogós kenyérrel tálaljuk.
Egyszerű és finom egytálétel.
lelekkonyha.blogspot.hu
Sütőben sült zöldségragu tojással 5.00/5 (4 értékelés)
Lélekkonyha (187 Recept)Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...