Főoldal / Befőzés / Sütőben szárított paradicsom

Sütőben szárított paradicsom

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütőben szárított paradicsom

sutoben-szaritott-paradicsom

Hozzávalók:

  • 1,4 – 1,5 kg kisebb méretű paradicsom
  • tengeri só ízlés szerint
  • 1 kiskanál cukor
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szárított bazsalikom
  • 5 – 6 evőkanál olívaolaj
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Mossuk meg a paradicsomot és tegyük egy konyharuhára, hogy leszáradjon. Szedjük le a szárát és vágjuk ketté. Ha a paradicsom vastag héjú, akkor szedjük ki a magokat is belőle. Egy tepsit béleljünk ki alufóliával, majd rakjuk rá a paradicsomot az elvágott felével lefelé fordítva. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk rá bazsalikomot, a felaprított fokhagymát, és a cukrot. Locsoljuk rá az olajat majd tegyük be a 150 fokra előmelegített sütőbe és süssük 180 – 200 percig.

A forró paradicsomot rakjuk sterilizált befőttesüvegekbe (az üvegeket mindig töltsük teljesen tele), majd öntsük rá a forró olajat a sütőtepsiből és zárjuk le az üvegeket.

Rakjuk a befőttesüvegeket vissza a sütőbe, majd a sütőt kapcsoljuk ki és hagyjuk a melegben állni 30 percet. Ez idő eltelte után szedjük ki az üvegeket a sütőből, fordítsuk fejjel lefelé, így tegyük az asztalra és takarjuk le egy vastag törölközővel vagy pokróccal. Hagyjuk kihűlni, majd rakjuk a kamrapolcra.

Az így elkészített paradicsomot felhasználhatjuk salátákhoz, pizzához, töltelékekbe vagy bármilyen más étel készítéséhez.

Tipp / megjegyzés:

Sütőben készül olívaolajjal, ez a legfinomabb csemege, ami hosszú ideig eláll, így télen is felhasználhatjuk. Nagyon könnyű elkészíteni és sokkal ízletesebb mint amit a boltban vásárolunk. Felbontás után az üvegeket hűtőszekrényben tároljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Sütőben szárított paradicsom 4.33/5 (3 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére