Sütőtökös kávés kocka – paleo
Hozzávalók:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját az édesítővel fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a kókuszkrémet, a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a kávét, az olajat, a sót és a vanília kikapart magjait.
A nyers sütőtököt sajtreszelőn lereszeljük, és a masszába forgatjuk.
A száraz hozzávalókat egy tálban elvegyítjük, majd ezt is a masszába keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosa, hogy ne nagyon törjön össze a tésztába forgatjuk.
Egy teflonos tepsit (kb. 28 x 35 cm) kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Ha kihűlt kockákra vágjuk.
A maradék sütőtököt megsütjük, kihűtjük, lepürésítjük. Kikeverjük a totukrémmel, a kókuszkrémmel, ez édesítővel és a citromlével. A krémet habzsákba töltjük, és minden kocka tetejére nyomunk belőle. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.