Sütőtökös képviselőfánk
Hozzávalók:
A krémhez:
A krém tetejére:
A szóráshoz:
|
|
Elkészítés:
A forró vizet a sót és a zsírt elkezdjük egy lábosban melegíteni. Amikor a zsír elolvadt hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük míg a tészta összeáll.
A tűzről levéve még a forró masszához egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A masszát csillagcsöves habzsákba tesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm távolságra diónyi vagy nagyobb nagyságú halmokat nyomunk belőle.
Egy órát pihentetjük. Forró (210 fokos) sütőbe tesszük 10 percig sütjük ezen a hőfokon (tilos közben kinyitni a sütőajtót), majd még kb 10 percig sütjük 180 fokon. Ha kihűltek, kalapot vágunk nekik.
Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját elkeverjük az eritrittel, a sütőtökpürével, a pudingporral és a tejjel. Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről és azonnal hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habot majd hűlni hagyjuk.
Amíg hűl a krém, felverjük a Hulalát amit előzőleg a hűtőben lehűtöttünk.
Habzsákba töltjük először a sütőtökös vaníliakrémet, és mindegyik fánk aljába nyomunk a krémből. Minden krém tetejére habot nyomunk, majd rátesszük a tésztakalapokat.
A tetejét még porXukorral is megszórhatjuk.