Sütőtökös kuglóf tejszínes kókuszkrémmel
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A kókuszkrémhez:
|
|
Elkészítés:
Megsütjük a sütőtököt, mert a belsejére lesz szükség a kuglófhoz. De nem kell frissen sütni, maradékot is fel lehet használni.
A száraz hozzávalókat egy tálban elvegyítjük. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadunk pár kanállal a lisztből, majd egyenként a tojásokat is. Minden tojással alaposan kikeverjük a masszát és csak utána adjuk hozzá a következő tojást.
Ezután hozzákeverjük a tejfölt és a sütőtökpürét, majd a legvégén a lisztes keveréket.
Egy külön tálba tesszük a darált diót, a barna cukrot és a puha vajat, majd jól elmorzsoljuk.
Egy kuglóf formát alaposan kikenünk vajjal, majd a fele masszát beleöntjük. Erre kanalazzuk a diós morzsalékot. Ezután a maradék masszát is beleöntjük és kicsit megütögetjük a formát.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 1 óra alatt megsütjük. Érdemes ellenőrizni hurkapálcával, mert a sütőtől is függ az időtartam.
Amíg sül a kuglóf, elkészítjük a krémet, ami roppant egyszerű. A tejszínt felverjük a cukorral, és amikor félkemény, hozzákeverjük a kókuszkrémet is. Nem verjük fel nagyon keményre, hogy rá tudjuk majd kenni a kuglófra.
A megsült kuglófot a formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd tányérra fordítjuk. Mikor teljesen kihűlt, megkenjük a kókuszkrémmel és már szeletelhetjük is.
Nagyon finom lett, nem jött rá senki, hogy sütőtökös, szóval teszteljétek nyugodtan a családon
Tipp / megjegyzés:
Egy újabb sütőtökös édesség, és ez is nagyon finom. Egyébként azok is elkészíthetik, ahol a család nem eszi meg a sütőtököt, mert nem fognak rájönni, hogy az van benne, hacsak el nem áruljuk:)
A kuglóf önmagában is nagyon finom, de én még meg is töltöttem, barna cukros dióval, ami szerintem nagyon jól passzol hozzá. A krémet sem muszáj rátenni, anélkül is nagyon finom.