Svájci rakott burgonya
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy hőálló tálat kikenünk olajjal, és a fokhagymával bedörzsöljük a tálat.
A meghámozott nyers burgonyát vékonyan felszeleteljük.(a legegyszerűbb ha legyaluljuk) A húst apróra felvágjuk.
A tál alját kirakjuk burgonya szeletekkel, rászórunk húsból. A tejbe szórunk egy kis sót, és meglocsoljuk vele a réteget. Ezután megint burgonya, hús, tej, ezt addig rakjuk míg a hozzávalók el nem fogynak.
A tetejére szórjuk az elmorzsolt vajat, és a sajtot. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben készre sütjük. Ha puha a burgonya kész az étel. A végén levesszük róla a fóliát, és hagyjuk kicsit megpirulni.
Tipp / megjegyzés:
Ha van füstölt szalonnánk azt is vághatunk bele.
Beküldő: Maja