Svéd fahéjas csiga
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a vajat, majd amikor elolvadt benne hagyjuk kihűlni az egészet.
Egy nagy méretű keverőtálban alaposan összekeverjük a liszt felét, az élesztőt, a cukrot és a sót. Hozzáadjuk a tojásokat valamint a langyosra hűlt tejes keveréket. Alaposan összekeverjük és apránként adagoljuk hozzá a maradék lisztet.
Amikor a tésztánk összeállt, enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk. ha túl lazának érezzük, adhatunk még hozzá lisztet.
Letakarjuk a tésztát és 10 percig pihentetjük.
Eközben a töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat.
A tésztánkat kb. 20X30 cm-es téglalappá sodorjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket. A hosszabb oldala felől feltekerjük a tésztát.
kb. 12 db egyforma csigát vágunk a feltekert tésztából, majd a vágott felükkel felfelé sütőpapírral borított vagy kivajazott tepsire sorakoztatjuk őket.
190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Elkészítjük a mázat a hozzávalók összekeverésével.
Kivesszük a csigákat a sütőből és még forrón megkenjük őket a mázzal.
Melegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!