Szalagos fánk
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt 2 deci tejben kevés cukorral felfuttatom.
A lisztbe mélyedést készítek, ide kerül bele a felfutott élesztő, és a vaj kivételével a többi hozzávaló.
A tésztát jól kidolgozom, és ekkor hozzáadom az olvasztott vajat, ezzel is kidolgozom.
Majd lisztezett gyúródeszkára kiöntöm, és ujjnyi vastagra kinyújtom. Pogácsa szaggatóval kiszaggatom.
Letakarom konyharuhával, és fél órát kelesztem.
Az olajat felhevítem , az ujjammal a fánk közepét benyomom, és ez az olajban alulra kerül.
Fedővel lefedem, és amikor már szép piros átfordítom. Ekkor már nem teszem rá a fedőt.
Papíron leitatom róla az olajat.
Sárgabarack lekvárt teszek a közepébe és porcukrozom.