Főoldal / Desszertek / Szalagos farsangi fánk Tündi konyhájából

Szalagos farsangi fánk Tündi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szalagos farsangi fánk Tündi konyhájából

Szalagos farsangi fánk Tündi konyhájából

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej (langyos)
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek. porcukor
  • 5 dkg margarin (olvasztva)
  • 3 dkg élesztő
  • csipet só

A sütéshez:

  • étolaj

A tetejére:

  • sárgabarack lekvár

A szóráshoz:

  • porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

1 dl langyos tejben, csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

A lisztbe beletesszük az olvasztott margarint, a porcukrot, a sót, a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt, majd hozzá adjuk a maradék tejet és alaposan összegyúrjuk, dagasszuk, míg egy szép sima, könnyű tésztát nem kapunk. Ha ragad a tészta, akkor tegyünk hozzá még egy kevés lisztet. (ezt a műveletet elvégezhetjük kézi robotgép dagasztó karjával is)

Tiszta konyharuhával letakarjuk és kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.

Ha megkelt a tészta egy lisztezett sík felületen ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és kiszúróval kiszaggatjuk. Majd a közepét az ujjunkkal picit benyomjuk, elvékonyítjuk a tésztát.

Újból letakarjuk és most 20 percig pihentetjük.

Közepesen forró, bő olajban kisütjük, úgy hogy a fánknak a felső “lyukas” része kerüljön sütéskor alulra és azt az oldalát fedő alatt süssük. Ha megsült megfordítjuk őket, és már fedő nélkül sütjük szép világosbarnára.

Megsült fánkokat papírtörlővel bélelt tálcára tesszük hűlni egymás mellé.

Mikor kihűltek, megszórjuk porcukorral és középen a mélyedésbe pedig lekvárt teszünk.
Frissen az igazi.

Mentés

Szalagos farsangi fánk Tündi konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére