Szalámitekercs sajtkrémmel, tojással töltve
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A munkalapunkra teszünk egy nagyobb fóliát,vagy folpackot. Rátesszük a sajtkrémet.
Ráhelyezünk a tetejére egy másik fóliát. Nyújtófával kb 6-7 mm vastagra nyújtjuk.
A felső fóliát levesszük róla. A sajtra egymás mellé ráhelyezzük a szeletelt szalámit úgy, hogy egy kicsit fedje egymást. Nyomkodjuk rá, hogy beleragadjon.
Ismét befedjük fóliával, megfordítjuk, hogy a sajt legyen felül, majd lehúzzuk a fóliát.
A főtt tojást összeaprítjuk, rászórjuk. Vékony karikákat vágunk a kétféle hagymából, majd apróra felvágjuk és elosztjuk a sajtkrém tetején (ezt ízlést szerint) A petrezselyem zöldet is összevágjuk és ezt is rászórjuk.
Szorosra feltekerjük, jól összenyomkodjuk és betesszük a hűtőbe. Minél tovább van a hűvösön annál könnyebb szeletelni.
Nagyon finom. Az alap a sajt és a szalámi. Ezen kívül sokféle ízesítéssel el lehet készíteni.