Szalonnás-hagymás kacsamáj
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kacsamájat ízlés szerint daraboljuk fel. A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra. A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel.
Egy serpenyőbe tegyük bele a zsírt, és a császárszalonnát, süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt póréhagymát, majd néha megkeverve, pároljuk üvegesre.
Amikor a hagyma már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a feldarabolt kacsamájat, alaposan forgassuk, keverjük össze, ízlés szerint fűszerezzük, adjuk hozzá az előzőleg pirosra sütött szalonnát, majd öntsük fel a vízzel, és félig lefedve, főzzük kb. 10 perc alatt készre. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána, és figyeljünk, nehogy a máj túlfőjön)
Tipp / megjegyzés:
A kacsamájhoz ízlés szerint készítsünk köretet. Én krumplipürét készítettem, de illik hozzá a tarhonya, a bulgur, rizs.