Szatmári káposzta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sonkát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk.A hagymát felaprítjuk, és kevés zsiradékon üvegesre pároljuk.
A húst ledaráljuk, majd a rizzsel, a hagymával, és a fűszerekkel összedolgozzuk.
A káposzta kb.10 db levelét forró sós vízzel leöntjük, a torzsájukat kivágjuk, és mindegyiket megtöltjük a rizses-húsos masszával.Becsomagoljuk a tölteléket.
A megmaradt káposztát felszeleteljük, és háromnegyed részét az olajos lábas aljára terítjük.Erre tesszük a feldarabolt sonkát, a kolbászt, és ezek tetejére fektetjük a töltött leveleket.A tetejét befedjük a maradék káposztával.
Annyi vizet öntünk rá, hogy épp ellepje.Ételízesítővel, és a többi fűszerrel befűszerezzük, majd lassú tűzön puhára pároljuk.Végül a paradicsomlével felöntjük, és még fél óráig főzzük.
Tejföllel tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Arra figyeljünk, nehogy túl sózzuk, mert a füstölt hús és a kolbász is sós, ezért csak a tölteléket sózzuk.
Ízlés szerint kaporral is megszórható a teteje tálaláskor.