Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Százszorszép sütemény

Százszorszép sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Százszorszép sütemény

Százszorszép sütemény

Hozzávalók:

  • 30 deka liszt
  • 20 deka ráma margarin
  • 10 deka porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • sárgabarack lekvár

Díszítéshez:

  • fél kiló marcipán massza
  • ételszínezékek

A bevonáshoz:

  • porcukor
  • víz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,vékonyra kinyújtjuk és sima szaggatóval (pogácsa) kiszúrjuk.
Sütőpapiros sütőlapra tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.

Ha kisült, és kihűlt, kettesével  sárgabaracklekvárral összeragasztjuk.

A porcukort a vízzel kikeverjük, ne legyen nagyon híg mert nem marad meg a tésztán.

Kicsit sűrű masszát kell kapnunk, amibe egyesével belemártjuk a süteményeket.

Amikor megszáradt a cukormáz, akkor marcipánból virágokat készítünk.

Mindegyik sütemény tetejére, egyet egyet kevés lekvárral ráragasztunk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére