Főoldal / Levesek / Szeder krémleves

Szeder krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szeder krémleves

Szeder krémleves

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg szeder
  • 2 dl habtejszín
  • kb. 2 dl víz
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • fél zacskó főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • reszelt citromhéj

A tálaláshoz:

  • szeder
Elkészítési idő: 10 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szedret megmossuk és botmixerrel, vizet hozzáadva pürésítjük. (ilyenkor ha nem szeretnénk, hogy magok kerüljenek bele, szűrjük át.)

Hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, a cukrot, a vaníliás cukrot, majd reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Bele szórjuk a fél csomag főzés nélküli pudingport. (Ha egy egész zacskót hozzáteszünk nagyon sűrű lesz.) Kézi habverővel keverjük alaposan össze. (A víz mennyiségével variálhatunk a leves állagán, ha túl sűrűnek találjuk adjunk még hozzá.)
Tegyük a hűtőszekrénybe legalább egy órára. Miközben a leves lehűl, kicsit sűrűsödni fog.

Hidegen tálaljuk, friss szederrel, vagy egy kis tejszínhabbal a tetején.

Szeder krémleves 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére