Szedres citromos csúsztatott palacsinta
Hozzávalók:A palacsintához:
1 adag citrom krémhez: (a palacsintához csak a felét használtam el )
A rétegezéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat, a cukorral, a citromlével, és pici sóval alaposan elkeverjük, és vízgőz felett egy fém tálban folyamatosan keverve sűrűre főzzük.(kb. 15 perc) A végén belekeverjük a vajat, majd hűlni hagyjuk. (Ez már előre elkészült, kb a fele kellett csak a krémhez.) A fagyasztott szedret kiolvasztjuk és óvatosan összekeverjük a citromos krémmel.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd félretesszük. A sárgákat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a sót, majd felváltva a tejet és a lisztet, végül a citromhéjat és a vanilia eszenciát. Fakanállal óvatosan belekeverjük a fehérjehabot.
Forró teflonos palacsintasütőbe, pici vajat teszünk és egy merőkanál masszát beleteszünk. Elterítjük benne a masszát, kb 4-5 mm vastagnak kell lennie, majd amikor az alja már szépen megpirult tányérra csúsztatjuk. Megkenjük a citromos szedres krémmel és a következő palacsintát a tetejére csúsztatjuk. Így folytatjuk a rétegezést, amíg tartanak a hozzávalók. Az utolsó palacsintát fordítva tesszük a tetejére, a sült felével felfelé.
Be lehet tolni a sütőbe pár percre, hogy átforrósodjon, de az sem baj, ha ez elmarad.
Tortaként szeletelve tálaljuk.
Citrom kedvelőknek ajánlom.