Főoldal / Desszertek / Szedres citromos csúsztatott palacsinta

Szedres citromos csúsztatott palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szedres citromos csúsztatott palacsinta

Szedres citromos csúsztatott palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 5 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 4 dl tejszín
  • 20 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tk vanília eszencia
  • 1 vaníliás cukor
  • csipet só

1 adag citrom krémhez: (a palacsintához csak a felét használtam el )

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 3 citrom leve
  • pici só
  • 10 dkg vaj

A rétegezéshez:

  • 30 dkg fagyasztott szeder
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat, a cukorral, a citromlével, és pici sóval alaposan elkeverjük, és vízgőz felett egy fém tálban folyamatosan keverve sűrűre főzzük.(kb. 15 perc) A végén belekeverjük a vajat, majd hűlni hagyjuk. (Ez már előre elkészült, kb a fele kellett csak a krémhez.) A fagyasztott szedret kiolvasztjuk és óvatosan összekeverjük a citromos krémmel.

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd félretesszük. A sárgákat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a sót, majd felváltva a tejet és a lisztet, végül a citromhéjat és a vanilia eszenciát. Fakanállal óvatosan belekeverjük  a fehérjehabot.

Forró teflonos palacsintasütőbe, pici vajat teszünk és egy merőkanál masszát beleteszünk. Elterítjük benne a masszát, kb 4-5 mm vastagnak kell lennie, majd amikor az alja már szépen megpirult tányérra csúsztatjuk. Megkenjük a citromos szedres krémmel és a következő palacsintát a tetejére csúsztatjuk. Így folytatjuk a rétegezést, amíg tartanak a hozzávalók. Az utolsó palacsintát fordítva tesszük a tetejére, a sült felével felfelé.

Be lehet tolni a sütőbe pár percre, hogy átforrósodjon, de az sem baj, ha ez elmarad.
Tortaként szeletelve tálaljuk.
Citrom kedvelőknek ajánlom.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére