Szedres pite Alíz konyhájából
Hozzávalók:Az 1. réteghez:
A 2. réteghez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojást a cukorral habosra kikeverjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet és a tejfölt is. Sütőpapírral bélelt kisebb (30×22 cm-es) tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben félig megsütjük.
Közben elkészítjük a második réteget.
Alaposan összekeverjük a tojást a cukorral, az olvasztott vajjal, a tejföllel és a liszttel. Mandulaaromával ízesítjük. A félig sült tésztára öntjük és a tetejére szórjuk a szedret. Visszatesszük a sütőbe, és még kb. fél órát sütjük.
Szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.