Székelykáposzta II
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A húst jól megmossuk, és 1,5 cm-s kockákra felvágjuk. A hagymát apróra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk.
Egy lábasban felhevítjük a zsírt, beletesszük a szalonnát majd az apróra vágott hagymát és megpirítjuk. (zsír helyett olajjal is elkészíthetjük)
Amikor a szalonna szépen pirult és a hagyma is üvegesre párolódott beletesszük a pirospaprikát és átkeverjük. Rögtön utána rádobjuk a felkockázott húst és átforgatjuk.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Picike vizet öntünk alá.
Lefedve kb. egy órán keresztül pároljuk, ha időközben elfőné a levét kevés vízzel pótoljuk.
Amikor a hús megpuhult hozzáadjuk az átmosott és lecsöpögtetett savanyú káposztát, valamint a babérleveleket. Ha szükséges, kevés vizet adhatunk még hozzá, hogy kellőképpen szaftos és ne száraz legyen a végeredmény.
Lefedve addig pároljuk még, míg a káposzta megpuhul.
Tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk.