Szilvalekvár sütőben
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Váltott vízben többször átmossuk a szilvát, majd kimagozzuk és húsdarálón ledaráljuk. Beleöntjük egy tepsibe (ne érjen a tepsi pereméig), ráöntjük a cukrot és az ecetet majd elkeverjük.
Beteszünk egy üres tepsit is a tűzhely aljába, hogy az esetlegesen kifröccsenő lekvár ne égjen le a sütőbe. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és megvárjuk amíg felforr. Ekkor a tüzet 150-175 fokra csökkentve addig főzzük míg jól be nem sűrűsödik. (Majdnem az 1/3 része elfő.)
Mosott üvegekbe töltjük, és forrón lezárjuk. 5 percre fejre állítjuk, ez után hűtőtáskába tesszük jól bebugyolálva (száraz dunszt), majd 2 nap múlva mehet a helyére a kamrába.
Ez a lekvár elkészíthető teljesen cukor mentesen is.