Szilvás gombóc Edit konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A hempergetéshez:
|
|
Elkészítés:
A vizet a sóval és az olajjal egy fazékban felforraljuk.
Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet és addig keverjük, míg a fazék oldalától a massza elválik.
A tűzről levéve langyosra hűtjük és a tojásokat egyenként beledolgozzuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle.
A szilvába fahéjas cukrot töltünk és a tésztába tesszük, gombócokat formálunk belőle.
Forró lobogó vízben főzzük ki, de csak addig kell főzni, míg a víz tetejére feljönnek a gombócok.
A zsemlemorzsát a cukorral, kevés olajon megpirítjuk.Finom karamelles íze lesz. A kifőtt gombócokat a morzsába forgatjuk, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.