Főoldal / Tészta ételek / Szilvás gombóc Edit konyhájából

Szilvás gombóc Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvás gombóc Edit konyhájából

Szilvás gombóc Edit konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 0,5 liter víz
  • 2 ek. étolaj
  • 0,5 kg liszt
  • 2 db tojás

A töltelékhez:

  • fahéj
  • cukor
  • szilva

A hempergetéshez:

  • zsemlemorzsa
  • 1-2 ek. cukor
  • 2-3 ek. olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vizet a sóval és az olajjal egy fazékban felforraljuk.
Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet és addig keverjük, míg a fazék oldalától a massza elválik.
A tűzről levéve langyosra hűtjük és a tojásokat egyenként beledolgozzuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle.

A szilvába fahéjas cukrot töltünk és a tésztába tesszük, gombócokat formálunk belőle.

Forró lobogó vízben főzzük ki, de csak addig kell főzni, míg a víz tetejére feljönnek a gombócok.

A zsemlemorzsát a cukorral, kevés olajon megpirítjuk.Finom karamelles íze lesz. A kifőtt gombócokat  a morzsába forgatjuk, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére