Szilvás krémes sütés nélkül

| Hozzávalók:
50 dkg szilva4 ek. cukor4 ek. szilvalekvár4 ek. búzadara5 dkg ráma5 dkg darabolt étcsokoládé
kevés fahéjrumaromakeksz9 dl tej3 cs. vaníliás pudingpor5 ek. cukor20 dkg ráma2 dl Hulala tejszín4-5 ek kókuszreszelék | 
| Elkészítési idő: | 45 perc | Fogyókúrás: | nem |  
| Költség: | 500-1000 FT | Vegetáriánus: | igen |  
| Adagok: | 6 főre | Gluténmentes: | nem |  
| Nehézség: | Egyszerű | Laktózmentes: | nem |  
 | 
Elkészítés:
A szilvát kimagozzuk, a cukorral, a lekvárral, és a búzadarával összefőzzük. Hozzákeverjük az 5 dkg rámát, a csokit, a fahéjat, és a rumaromát, majd hagyjuk kihűlni.
Egy hőállótál alját kirakjuk a keksszel, és rásimítjuk a langyosra hűlt szilvás krémet, majd befedjük még egy sor keksszel.
A pudingporokat a tejjel, és a cukorral sűrűre főzzük, és langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük a 20 dkg rámát. A krémet kekszre öntjük, majd a hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen.
A tejszínt habbá verjük, és a krém tetejére simítjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk.
Hűtőbe tesszük tálalásig, szeletelve tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Aki akar a tetejére reszelhet csokit, vagy megszórhatja csoki darával, vagy forgáccsal.
 Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)
 Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!
![]()