Szilvás mini pite
Hozzávalók:
A töltelékbe:
A kenéshez:
|
|
Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük. Belekockázzuk a hideg vajat és alaposan összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a joghurtot és a villával enyhén felvert tojást majd egyneművé gyúrjuk. A tésztacipót folpackba csomagoljuk és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
A szilvát kimagozzuk és apró kockákra felvágjuk. Egy kisebb lábosba tesszük és a cukorral valamint a fahéjjal együtt. Egyet forralunk rajta, hogy levet engedjen és kicsit összeessen. Ekkor lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az étkezési keményítőt és alaposan elkeverjük. Pár pillanatra visszatesszük melegedni, hogy szépen besűrűsödjön a szilvás töltelék. A legvégén belereszeljük a citromhéjat és félretesszük, hogy teljesen kihűljön. (ekkor lesz igazán illatos az egész konyha)
A muffin tepsi mélyedéseit vékonyan kikenjük margarinnal és belisztezzük.
A tésztát lisztezett deszkán 3-4mm vastagra nyújtjuk, majd egy nagy kerek kiszúróval kiszaggatjuk és az előkészített muffin-tepsi mélyedéseibe nyomkodjuk.
Minden tészta fészekbe teszünk 1 tk. darált diót, majd megöltjük a kihűlt szilvás töltelékkel.
A maradék tésztából tetszés szerint csíkokat vagy csillagokat vágunk ki és a töltelék tetejére helyezzük. Lekentjük felvert tojással majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25perc alatt megsütjük.