Szilvás pite
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és méretétől függően 4-6 darabba elvágjuk. Kevés vízzel és cukorral főni tesszük. (cukor ízlés szerint)
Amikor már szinte puha, hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport, és ízlés szerint fahéjat.
Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd félretesszük és teljesen kihűtjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (A tészta ne legyen túl kemény!)
Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább egy fél órára .
Ezután két részre osztjuk.
2 egyforma cipót formázunk a tésztából.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk az első lapot és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. (A tepsi mérete kb. 22×34 cm)
Ráborítjuk a szilvás masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
Utána kinyújtjuk a második lapot és befedjük vele a tölteléket.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy ne égjen meg.
Porcukorral megszórva, kockára vágva kínáljuk.