Szilvás tekercs
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A krémsajtot, a puha vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sót. Összedolgozzuk.
A nagyon lágy tésztát éjszakára hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
Másnap, enyhén lisztezett munkalapon kb 40×30 cm-es méretre kinyújtjuk. (Hidegen ajánlott kinyújtani, ha felmelegszik szakadni fog.)
Ráterítjük a durvára vágott diót, majd a fahéjjal, cukorral összekevert szilvát.
Hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük majd a tekercset kb 2 cm-es darabokra szeleteljük.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.