Szilveszter sütemény
Hozzávalók:
Töltéshez:
|
|
Elkészítés:
A kakaópor és a kristálycukor kivételével a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Amikor a tészta egyneművé vált ketté vesszük, és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Így lesz egy fehér és egy csokis tésztánk.
A fehér tésztát kinyújtjuk, és egy kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.
A csokissal ugyanígy járunk el, csak amikor kiszúrjuk kristálycukorba belenyomjuk. (így a kakaós korong felszíne cukros lesz)
(Hogy biztosan rajta maradjon a cukor kiszúrás előtt vékonyan lekenhetjük 1 tojásfehérjével, és így mártjuk a cukorba)
Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a korongokat, és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük őket.
Amikor kisültek, és kihűltek, egy sárga és egy csokis korongot összepárosítunk, és bármilyen lekvárral összeragasztjuk. ( én sárgabaracklekvárt használtam)
Kiadós és finom aprósütemény. Az elkészítésének kezdők is bátran nekiállhatnak.
Tökéletes vendégvárónak, névnapokra, az adventi készülődés alatt, karácsonyra, húsvétra egyaránt.
Tálalhatjuk porcukorral megszórva, de a kreatívabbak bevonhatják, vagy díszíthetik olvasztott csokoládéval is.