Főoldal / Desszertek / Szilveszteri szerencsemalackák

Szilveszteri szerencsemalackák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilveszteri szerencsemalackák

Szilveszteri szerencse malackák

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 db hagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 tojás 
  • 2 tojás sárgája
  • só, bors, szemes bors
  • 3 db nagyobb burgonya
  • 3 dl tej
  • 1 csomag élesztő
  • 1 kk. cukor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk, és kevés zsíron megdinszteljük. A burgonyát meghámozzuk, apró kockára vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és még melegen krumplinyomóval összetörjük.

Fél deci langyos tejben elkeverjük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és langyos helyen duplájára kelesztjük.
A liszthez adjuk a 2 tojást, az őrölt borsot, a sót, a burgonyát, a felfuttatott élesztőt , a zsíron dinsztelt hagymát, és a maradék langyos tejjel jól össze dolgozzuk.
Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kis és nagy köröket szaggatunk belőle.
A szeme egész bors lesz, a fülét a maradék tésztából vágjuk ki.
Az orra lesz a kisebb kör azt ráhelyezzük a nagyobb lapra, orrát fogpiszkálóval szúrjuk ki.
Előmelegített sütőben készre sütjük.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére