Színes varázs
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra kikeverjük a cukorral, és a szörppel.Hozzáadjuk a lisztet, és simára kikeverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd a lisztes masszába forgatjuk. De óvatosan, hogy ne törjön össze.
A piskóta masszát, egy sütőpapírral bélelt formába simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A tejben simára keverjük a vaníliás cukrot, a cukrot és a pudingport, majd sűrűre főzzük. Kihűtjük, majd apránként belekeverjük a puha margarint.
A kihűlt tésztát kifordítjuk egy tálcára, vékonyan megkenjük barack lekvárral, erre rásimítjuk a krémet. A krémre simítjuk a keményre felvert Hulala tejszínt. A tetejét megszórjuk csoki reszelékkel. Hűtőbe tesszük.
Tipp / megjegyzés:
A piskótát színezhetjük más színűre is, pl. zöld mandula aromával, és ahhoz eper vagy puncs pudingot tegyünk.
Beküldő: Maja