Szíves szalagos fánk gyorsan
Hozzávalók:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
A többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és bedagasztjuk a tésztát.
Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Kiszaggatjuk, vagy csíkokra vágjuk és megformázzuk, majd egy lisztezett tálcára tesszük őket egymástól távolabb, mert kelés közben megnőnek. Konyharuhával letakarva 1 órát kelesztjük, meleg helyiségben.
Egy nagy lábasban bőséges olajat melegítünk, majd ha már forró, közepes lángra mérsékeljük a hőfokot. A fánkokat a forró olajba tesszük a felső felükkel lefelé. Fedő alatt kb. fél percig sütjük. Amikor megpirultak, megfordítjuk őket és már fedő nélkül készre sütjük.
Papírtörlőre szedjük őket,í gy leitatva róluk a felesleges olajat. Vaníliás porcukorral megszórva, lekvárral kínáljuk.