Főoldal / Desszertek / Szőlős borkrémes mini pite

Szőlős borkrémes mini pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szőlős borkrémes mini pite

Szőlős borkrémes mini pite

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 18 dkg tönkölybúza liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 db tojássárgája

A borkrémhez:

  • 4 db tojássárgája
  • 1 db citrom héja-reszelve
  • 14 dkg cukor
  • 4 dl száraz fehérbor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 tk zselatin
  • 1 dl víz
  • szőlő néhány szem
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott vajat. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojással tésztává dolgozzuk. Folpackba csomagoljuk és a hűtőszekrényben egy órát hűtjük.

Hat egyforma részre osztjuk a tésztát és lisztezett deszkán, a mini pitesütőnél kicsit nagyobb körlapokat nyújtunk belőlük.
Lisztes kézzel óvatosan beleigazítjuk a formába a tésztát. Formával együtt a  hűtőszekrénybe tesszük egy kicsit áthűlni.
Majd, 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
A formában hagyjuk kihűlni.

Krémhez a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a borral, és a reszelt citrom héjjal. Vízgőz felett folyamatos keverés mellett besűrítjük.
Vízben feloldjuk a zselatint, majd a langyos krémhez keverjük.
A hideg habtejszínt felverjük, és óvatosan a krémhez adjuk.

A krémet jól áthűtjük és a formában lévő tésztára öntjük, pár szem szőlővel díszítjük. (Egy kevés marad a krémből azt pohárból elkanalazzuk.)
Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

Szőlős borkrémes mini pite 5.00/5 (2 értékelés)

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére