Szőlős borkrémes mini pite
Hozzávalók:A tésztához:
A borkrémhez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd elmorzsoljuk benne a hideg, felkockázott vajat. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojással tésztává dolgozzuk. Folpackba csomagoljuk és a hűtőszekrényben egy órát hűtjük.
Hat egyforma részre osztjuk a tésztát és lisztezett deszkán, a mini pitesütőnél kicsit nagyobb körlapokat nyújtunk belőlük.
Lisztes kézzel óvatosan beleigazítjuk a formába a tésztát. Formával együtt a hűtőszekrénybe tesszük egy kicsit áthűlni.
Majd, 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.
A formában hagyjuk kihűlni.
Krémhez a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a borral, és a reszelt citrom héjjal. Vízgőz felett folyamatos keverés mellett besűrítjük.
Vízben feloldjuk a zselatint, majd a langyos krémhez keverjük.
A hideg habtejszínt felverjük, és óvatosan a krémhez adjuk.
A krémet jól áthűtjük és a formában lévő tésztára öntjük, pár szem szőlővel díszítjük. (Egy kevés marad a krémből azt pohárból elkanalazzuk.)
Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.