Szőlőzselés pohárkrém
Hozzávalók:Hozzávalók 4-6 pohárhoz:
|
|
Elkészítés:
A szőlőt szemezzük le, majd turmixoljuk össze. Ezután öntsük egy serpenyőbe, és főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok, és a héj, ne kerüljenek bele a zselébe.
A leszűrt szőlőlevet öntsük vissza a serpenyőbe, majd ízlés szerint ízesítsük mézzel (v. cukorral), őrölt fahéjjal, és a vaníliás cukorral. Ezután tegyük vissza a tűzre, és főzzük pár percig.
A kukoricakeményítőt keverjük simára egy kevéske vízzel, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a szőlőléhez. Eztán állandó keverés mellett sűrítsük be, majd vegyük le a tűzről, és öntsük bele a poharakba. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.
A mákot tegyük egy teflon serpenyőbe, majd 1-2 perc alatt, állandó keverés mellett, alacsony hőfokon pirítsuk meg.(vigyázzunk nehogy megégjen!!!!!) Ezután a megpörkölt mákot öntsük ki egy tányérba, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, és a fahéjjal.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan, keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
Keverés közben szórjuk hozzá a megpörkölt mákot is.
A poharakban lévő teljesen kihűlt, szőlőzselére kanalazzuk rá a mákos-mascarponés-habot, majd díszítsük a tetejét félbevágott szőlőszemekkel.
Tipp / megjegyzés:
Az elkészült pohárkrémet tálalhatjuk azonnal, vagy pár órára betehetjük a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jobban összeérjenek.