Tarhonyás lecsó parasztkolbásszal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szalonnát kockára vágom.
A kolbászt, a paprikát és a chilit felszeletelem. A bazsalikomot felaprítom.
Egy mély serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát és a kolbászt, majd félreteszem.
A zsiradékon kicsit megpörkölöm a tarhonyát, felöntöm vízzel, fűszerezem, hozzáadom a paradicsom sűrítményt, a chilit és a zöldpaprikát. Időnként megkavargatva főzöm, hogy ne kozmáljon oda. (kb.20 percig főzöm)
Majd hozzáadom a lecsót, beleöntöm a bort, egy kevés chili szószt.
Belekeverem a sült szalonnát és kolbászt.
Tálalok. Barna kenyérrel, vörösborral fogyasztom.
Tipp / megjegyzés:
Manapság már egész évben lehet paprikát és paradicsomot kapni az importnak köszönhetően. Én most még se friss zöldségből készítettem el ezt az ételt, hanem a nyáron eltett lecsóból. Nyáron nem csak olcsóbb a paprika és a paradicsom, de ízesebb is.A jó lecsó ráadásul disznózsírral készül, ami nálam nincs készleten, a befőzéskor használok csak, és bogyiszlói paprikából, ami most nem kapható. Az sem egy utolsó szempont, hogy így kevesebb munkával, gyorsabban elkészült az étel, igaz a befőzéskor volt vele bőven munka.