Tarkedli Katharosz módra
Hozzávalók:
A sütéshez:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A lisztet egy nagyobb tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntünk 2 dl langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2 ek. cukrot, és hagyjuk kissé felfutni.
Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, és a maradék cukros tejet apránként adagolva, egy robotgép segítségével jól kidolgozzuk a tésztát.
Egy gyenge lágy tésztát kapunk, letakarjuk és 3/4 órán át kelesztjük. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját, és néhány perc alatt újrakelesztjük.
Sütés: Tarkedli sütőben, kevés olajat melegítünk, egy kisebb merőkanállal adagoljuk bele a masszát, és közepes lángon sütjük, hogy a közepe is átsüljön. Mindkét oldalát megsütjük. Papírtörlőre szedjük, a felesleges zsiradékot leitatjuk róluk.
Lekvárral megkenve kettőt összeborítunk és porcukorral megszórva tálaljuk.
https://katharoszkonyhaja.gportal.hu