Főoldal / Levesek / Tárkonyos csirkeraguleves

Tárkonyos csirkeraguleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tárkonyos csirkeraguleves

Tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók:

  • 60-80 dkg csirkemell filé
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3-4 ek. tejföl
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 tk. tárkony
  • 1 tk. ételízesítő (Vega-mix)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db burgonya
  • 1 db fehérrépa
  • 1 kicsi darabka zeller
  • 1 kicsi karalábé
  • 2-3 db csiperkegomba
  • 10 dkg zöldborsó
  • víz
  • olaj
  • bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon dinsztelni kezdjük. Amikor üvegesre párolódott, hozzáadjuk a csíkokra vagy kockákra vágott csirkemell filét és fehéredésig pirítjuk.

A zöldségeket megpucoljuk, és tetszés szerint felszeleteljük. A felszeletelt fehér és sárgarépát, a karalábét, a zellert, és a felkockázott burgonyát a húshoz adjuk, majd felöntjük vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük,(só, bors, tárkony, ételízesítő) és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

Hozzáadjuk a borsót és a felszeletelt gombát, aminek kb. 5 perc főzés elég.

A tejfölt és a tejszínt elkeverjük, majd hőkiegyenlítéssel a leveshez csurgatjuk. Ízlés szerint citromlével savanyítunk rajta, majd megkóstoljuk, és ha szükséges utána ízesítünk, valamint pótoljuk az elpárolgott vizet. Egyet forralunk rajta és tálalhatunk is.

Tetszés szerint, pulykahúsból, vagy sovány sertéshúsból is elkészíthetjük. A zöldségek mennyiségét ízlésünk szerint variálhatjuk.

Tárkonyos csirkeraguleves 5.00/5 (6 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére