Tárkonyos csirkeraguleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon dinsztelni kezdjük. Amikor üvegesre párolódott, hozzáadjuk a csíkokra vagy kockákra vágott csirkemell filét és fehéredésig pirítjuk.
A zöldségeket megpucoljuk, és tetszés szerint felszeleteljük. A felszeletelt fehér és sárgarépát, a karalábét, a zellert, és a felkockázott burgonyát a húshoz adjuk, majd felöntjük vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük,(só, bors, tárkony, ételízesítő) és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Hozzáadjuk a borsót és a felszeletelt gombát, aminek kb. 5 perc főzés elég.
A tejfölt és a tejszínt elkeverjük, majd hőkiegyenlítéssel a leveshez csurgatjuk. Ízlés szerint citromlével savanyítunk rajta, majd megkóstoljuk, és ha szükséges utána ízesítünk, valamint pótoljuk az elpárolgott vizet. Egyet forralunk rajta és tálalhatunk is.
Tetszés szerint, pulykahúsból, vagy sovány sertéshúsból is elkészíthetjük. A zöldségek mennyiségét ízlésünk szerint variálhatjuk.