Tárkonyos savanyú zöldségleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A szalonnát feltesszük főni. Mikor megfőtt kivesszük a levéből és kisebb darabokra vágjuk.
A hagymát apró kockákra vágjuk, a répát petrezselymet, karalábét lereszeljük (lehet karikákra is vágni) krumplit felkockázzuk .
A zöldségeket pici olajon megdinszteljük, borssal, köménymaggal ízesítjük, majd felöntjük a füstölt szalonna levével, ha nem elég vízzel pótoljuk. Sózni nem kell mert a szalonna sós.
A keményítőt hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt.
Felhígítjuk kevés forró levessel (hőkiegyenlítés), majd visszacsurgatjuk a fazékba. Lassan forraljuk, majd beletesszük az apróra vágott ecetbe áztatott tárkonyt.
Még a levéből is tölthetünk bele, hogy legyen kissé savanyú.
Ha szárított tárkony használunk akkor citromlével, citromsóval vagy ecettel savanyíthatjuk (ki milyen savanyúan szereti).