Tavaszi kosárkák
Hozzávalók:4 db kosárkához:
A töltelékhez (kosaranként):
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Félretesszük pihenni, amíg a kosárformákat kivajazzuk,és kilisztezzük.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk és kis cipókat formázunk belőlük. A cipókat kör alakúra nyújtjuk (fél cm vastagra). A kosarakba helyezzük és előmelegített 180 fokos sütőben 5 perc alatt elősütjük.
Ha a szélei nagyon kilógnak sütés után vagy sütés előtt is levághatjuk.
Ezután ráhalmozzuk a rukkolát, a darabokra tépkedett bacont, és végül ráütjük a tojásokat. Sózzuk és borsozzuk. (lehetőleg úgy hogy a tojás sárgájára ne szórjunk, mert foltos lesz) Ezután visszatoljuk a sütőbe további 10 percre, amíg a tojások is megsülnek.
Kivesszük és rukkola ágyon kínáljuk, esetleg parmezánforgáccsal is megszórhatjuk.
Húsvéti reggelinek is tökéletes