Tavaszi tekercs sajttal, sonkával
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tekercs tetejére:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Folyó csapi víz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük.
A sárgarépát szintén megtisztítjuk, megmossuk és lereszeljük.
A hagymáról a héját lehúzzuk, lereszeljük.(Használhatunk lila hagymát is.)
A lereszelt zöldségeket egy tálba tesszük. Ráütjük a tojásokat, ízesítjük sóval, borssal, és a petrezselyem zöldjével.
(Én a fagyasztómból elővett lefagyasztott petrezselymet vágtam fel apróra hozzá).
A tálban lévő hozzávalókat összekeverjük.
Egy nagy tepsire szilikonos sütőpapírt teszünk. Ráhalmozzuk az összekevert zöldségféléket és elsimítjuk.
190 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Egy nagyobb deszkára borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk róla.
Megkenjük a tejszínes sajttal. Rátesszük a gépsonka szeleteket. A közepére 3 db lapka sajtot teszünk. Szépen feltekerjük.
Sütőpapírral fedett tepsire helyezzük, megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe ahol 10 perc alatt készre sütjük.
Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd szeletelve tálaljuk.