Tavaszi töltelékes, rántott csirkemell
Hozzávalók:
A fűszerezéshez:
A panírozáshoz:
A töltelékhez:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A zöldségeket enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
A csirkemell darabokat félbe vágjuk, de nem vágjuk át teljesen. Szétnyitjuk, majd kiklopfoljuk.
A fűszerkeverékkel bedörzsöljük mindkét oldalát.
Az egyik felére teszünk a zöldségekből, majd a reszelt sajtból.
A másik felét ráhajtjuk.
Lisztbe, felvert tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, de nem túl forró étolajban fedő alatt kisütjük.
Egy közepes,mélyebb lábast használjunk, hogy jól elmerüljön az étolajban, és könnyedén át tudjon sülni, hisz nagyon vastagak a szeletek.
Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges étolajat felitassuk róla.
A rizst az étolajon felforrósítjuk ,a forró húsleves lével felöntjük, és fedő alatt hagyjuk duzzadni. Belekeverjük a zöldségeket és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Ott párolódik készre.
A félbevágott töltött húsokat a rizses körettel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!