Főoldal / Desszertek / Tejbegríz paleosan

Tejbegríz paleosan

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejbegríz paleosan

tejbegriz-paleosan

Hozzávalók:

(2-3 személyre)

  • 4 dl kókuszkrém
  • 3 dl kókusztej (lehet mandulatej is, vagy felesben víz)
  • kb. 2 tk. szentjánoskenyérmag liszt (attól függ, milyen sűrűre szeretnénk)
  • 1 dl víz
  • csipet só
  • eritrit ízlés szerint
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A kókuszkrémet és a tejet egy fazékban felforraljuk. Pici sót és édesítőt teszünk hozzá, ezt ízlés szerint lehet adagolni. Ha kevésbé intenzív kókuszos ízt szeretnénk, akkor lehet vízzel is keverni, vagy mandulatejet használni a kókusztej helyett.

A maglisztet simára keverjük a vízzel, majd habverővel folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a forró tejhez, így kevésbé csomósodik össze, mintha egyenesen a tejbe szórnánk bele.

(Én 2 teáskanálnyi magliszttel szoktam készíteni, így szerintem pont jó állagú lesz, de persze ez ízlés kérdése. )

Alacsony lángon kb 5 percig percig főzzük, közben kevergetni kell, mert könnyen becsomósodik. Ha esetleg mégis csomós lenne, akkor botmixerrel simára lehet keverni.

Cukormentes kakaóval, lekvárral, fahéjjal nagyon finom. Ízletes pohárkrémeket is lehet készíteni belőle.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére