Tejbegríz paleosan
Hozzávalók:(2-3 személyre)
|
|
Elkészítés:
A kókuszkrémet és a tejet egy fazékban felforraljuk. Pici sót és édesítőt teszünk hozzá, ezt ízlés szerint lehet adagolni. Ha kevésbé intenzív kókuszos ízt szeretnénk, akkor lehet vízzel is keverni, vagy mandulatejet használni a kókusztej helyett.
A maglisztet simára keverjük a vízzel, majd habverővel folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a forró tejhez, így kevésbé csomósodik össze, mintha egyenesen a tejbe szórnánk bele.
(Én 2 teáskanálnyi magliszttel szoktam készíteni, így szerintem pont jó állagú lesz, de persze ez ízlés kérdése. )
Alacsony lángon kb 5 percig percig főzzük, közben kevergetni kell, mert könnyen becsomósodik. Ha esetleg mégis csomós lenne, akkor botmixerrel simára lehet keverni.
Cukormentes kakaóval, lekvárral, fahéjjal nagyon finom. Ízletes pohárkrémeket is lehet készíteni belőle.