Főoldal / Levesek / Tejes zöldségleves gazdagon, kukorica galuskával

Tejes zöldségleves gazdagon, kukorica galuskával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejes zöldségleves gazdagon, kukorica galuskával

Tejes zöldségleves gazdagon, kukorica galuskával

Hozzávalók:

  • egy kisebb fej kelkáposzta
  • 1-2 fej karalábé
  • 2 közepes szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szelet zeller
  • 1 szép szelet, húsos füstölt szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 1- gerezd fokhagyma
  • 1 kk. majoránna
  • 1 kk. kömény
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj
  • 3 dl tej
  • 1 ek. liszt
  • víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zöldségeket és a szalonnát aprózzuk, karikázzuk, kockázzuk. Kevés olajon megdinszteljük és kissé megpirítjuk együtt az egészet.
Rászórjuk a lisztet, elkavarjuk és felöntjük a tejjel és ismét átkavarjuk. Felöntjük további kb. 1-1,5 l vízzel és fűszerezzük.

Mielőtt elkészülne, beletesszük a levesbetétet.
Ez lehet tészta, tarhonya (2-3 maroknyi) de lehet különféle galuska is, máj, gríz vagy sima.
( Én kukorica lisztből, 1 tojásból, só és víz hozzá adásával lágy galuska tésztát készítettem és azt szaggattam bele teáskanállal. Ez nem az a kimondott puha galuska, olyan jó kis rágni való fajta. )

Mikor megpuhult a levesbetét is a levesünk is elkészült.
Melegen tálaljuk.
Tejföllel és fűszerekkel tovább gazdagítható tálaláskor!

Értékeld a receptet

Szani konyhája (3 Recept)

Hobbim a sütés-főzés, ezért-ha már így alakult, szívesen megosztom másokkal a tapasztalataimat, receptjeimet. Igyekszem egyszerű, érdekes és bárki számára kivitelezhető ételeket publikálni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére