Tejfölös babgulyás lángolt kolbásszal vörösborral
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A babot reggel beáztatom.
A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.
Egy lábasban kevés olajon megdinsztelem a hagymákat (a zöldje kivételével), ráteszem az aprított fokhagymát, a zöldségeket, és a babot. Felöntöm vízzel, fűszerezem, teszek bele csípős paprikasűrítményt és gulyáskrémet.
Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, és a kolbászt.
Amikor minden megfőtt beleöntöm a vörösbort, és lisztes tejföllel behabarom.
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá tejfölt, szórok rá pirospaprikát, és díszítem cseresznyepaprikával, újhagymalevelekkel.