Tejfölös citromos csirkecomb
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkecombokat ízlés szerint sózni, borsozni, megszórni a fűszerekkel, és egy kicsit állni hagyni hogy az ízek jól átjárják.
3 dl tejfölt összekeverni a borral, majd egy tepsibe önteni. Ezután egymásmellé a tepsibe helyezni a befűszerezett csirkecombokat, majd a maradék tejfölt a hús tetejére kenni.
A citromot gerezdekre vágni, és a hús közé tenni, majd a tepsi tetejét fóliával lefedni.
Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt puhára párolni.
Amikor a hús már kellően megpárolódott levenni a fóliát, majd visszatenni a sütőbe, és szép pirosra sütni.
Ameddig a hús sül, ellehet készíteni a köretet.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a sült csirkecombot én petrezselymes rizzsel kínáltam. Köretként ízlés szerint kínálhatunk mellé még krumplipürét, vagy sült krumplit.