Főoldal / Szárnyas Ételek / Tejfölös citromos csirkecomb

Tejfölös citromos csirkecomb

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös citromos csirkecomb

Tejfölös citromos csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 5-6 dl tejföl
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 citrom
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • kakukkfű
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkecombokat ízlés szerint sózni, borsozni, megszórni a fűszerekkel, és egy kicsit állni hagyni hogy az ízek jól átjárják.

3 dl tejfölt összekeverni a borral, majd egy tepsibe önteni. Ezután egymásmellé a tepsibe helyezni a befűszerezett csirkecombokat, majd a maradék tejfölt a hús tetejére kenni.
A citromot gerezdekre vágni, és a hús közé tenni, majd a tepsi tetejét fóliával lefedni.

Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt puhára párolni.

Amikor a hús már kellően megpárolódott levenni a fóliát, majd visszatenni a sütőbe, és szép pirosra sütni.

Ameddig a hús sül, ellehet készíteni a köretet.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a sült csirkecombot én petrezselymes rizzsel kínáltam. Köretként ízlés szerint kínálhatunk mellé még krumplipürét, vagy sült krumplit.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére