Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal nokedlivel

Hozzávalók:
A nokedlihez:
|
|
Elkészítés:
Tipp / megjegyzés:
A karalábét és a krumplit kockára vágom, a chilit, petrezselymet, zellerlevelet, hagyma zöldjét aprítom, a kolbászt karikára vágom.
Egy lábasban olajon előbb a hagymát (a zöldje nélkül) megkapatom, beleteszem a zöldségeket is, kis ideig párolom. Majd fűszerezem, s felengedem vízzel.
Míg a leves fő, elkészítem a nokedli tésztáját.
Amikor csaknem kész, beleszaggatom a nokedlit, beleteszem a kolbászkarikákat, rászórom az újhagyma zöldjét, a petrezselyem és a zellerlevelet, szórok rá egy kevés lisztet, öntök bele egy kevés tejet (el is hagyható, aki akarja, tejföllel is habarhatja). és már tálalom is.
Tálaláskor teszek rá három kanál tejfölt.
Receptkirály.hu Receptek képekkel


