Tejfölös, lila hagymás virslisaláta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A virslit megfőzzük, majd a héját lehúzzuk mikor megfőtt. Amíg hűl, a lila hagymát felszeleteljük, megsózzuk, majd 2 percre mikróba tesszük. Ha gyenge a hagyma, mikrózni sem szükséges.
Mikor a virsli meghűlt, felkarikázzuk, hozzáadjuk a hagymát, a mustárt, a borsot, és jól összekeverjük a tejföllel, és az olajjal.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnapra összeérnek az ízek. Ha feltétlenül szükséges, másnap még ízesíthetünk rajta.
Jó tanács!
Ez a megállapítás minden tejfölös, joghurtos salátára vonatkozik! Egy éjszakás hűtőben történő pihentetés után lényegesen tompulnak a saláták ízei, elsősorban sósságukból veszítenek sokat.