Tejfölös mángold tőtike fehérboros bazsalikomos paradicsomszószban
Hozzávalók:Töltelékhez:
Szószhoz:
Körethez:
|
|
Elkészítés:
A rizst félig megfőzöm. A mangold leveleket előfőzöm (hogy könnyen tudjam hajtogatni)
A krumplikat pucolás után kockára vágom, és sós vízben megfőzöm.
A hagymákat, chili és paradicsompaprikákat, s a gombát aprítom Olajon a hagymákat dinsztelem, a darált húst megpörkölöm, hozzáadom a gombát is, fűszerezem.
Beleteszem egy keverőtálba, hozzáadom a rizst, az aprított petrezselymet, ráütöm a tojást, jól összekeverem. Megtöltöm a mangold leveleket, a széleket és a végeket felhajtom, fogpiszkálóval rögzítem.
A szószhoz az aprított hagymákat dinsztelem, hozzáadom az apróra darabolt paradicsomokat, chilit, petrezselymet és bazsalikomot, majd beleteszem a sűrített paradicsomot, fűszerezem, belerakom a tőtikéket. Amikor már majdnem kész, beleöntöm a fehér bort.
Tálaláskor teszek a tányérra tőtikét, szószt és krumplit. A tőtikére kanalazok tejfölt, szórok rá piros paprikát, a krumplira hintek borsot, s vágok rá petrezselyemzöldet.