Tejfölös rakott kelkáposzta a sütőből
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A megmosott káposztaleveleket kettévágom, és néhány percre forró vízbe dobom, melybe sót és köménymagot szórtam.
A hagymát, a fokhagymát, a chilit, és a petrezselymet felaprítom. A paprikát és paradicsomot feldarabolom. A sajtot lereszelem.
Egy serpenyőben a hagymát olívaolajon megpirítom, rádobom a fokhagymát, chili paprikát és a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem egy keverőtálba.
A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, és előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, és beleteszem az összevágott petrezselymet, a paprika krémet, majd megszórom a fűszerekkel és összekeverem.
Egy tepsit kivajazok, ráfektetem a kelkáposzta levelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek rá paprikát és paradicsomot, majd kelkáposztalevelekkel borítom. Meglocsolom tejföllel, és szórok rá bőven sajtot.
Előmelegített sütőben, 180 C fokon 30 percig fóliával letakarva sütöm, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezem.
Tipp / megjegyzés:
Szeretem a rakott ételeket, finomak, kiadósak, és viszonylag egyszerű az elkészítésük. A munka zömét a sütő végzi.