Tejfölös savanyú burgonyaleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A gombát beáztatjuk, majd folyó víz alatt egy szűrőkanálban átmossuk. A karalábét és a burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A répákat megpucoljuk és felkarikázzuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük 1 pohár vízzel.
Hozzáadjuk a karikákra vágott sárga és fehér répát, a burgonyát, valamint a gombát. Sózzuk,borsozzuk.
Fedő alatt félpuhára főzzük.
Rászórjuk az aprított petrezselyem zöldet, a zeller levelet, a felszeletelt paprikát és a paradicsomot is.
Felöntjük vízzel.
Amikor a paprika és a paradicsom is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.
Összeforraljuk, ízesítjük bazsalikommal és egy is ecettel. (ha az ecetet nem szeretjük, használhatunk helyette citromlevet)
Egy tojást összekeverünk annyi liszttel, hogy galuska állagú legyen.
A tésztát a levesbe szaggatjuk.
Amikor feljön a galuska a leves tetejére, készen van a levesünk.
Jó étvágyat kívánok!