Főoldal / Levesek / Tejfölös savanyú burgonyaleves

Tejfölös savanyú burgonyaleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös savanyú burgonyaleves

Tejfölös savanyú burgonyaleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg burgonya
  • 5 dkg szárított vargánya gomba
  • 1 közepes vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 kk. bazsalikom
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehér répa
  • 1 kis csokor vágott petrezselyem zöld
  • 1 db zeller levél
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 db paradicsom
  • 1 db sárga paprika
  • 1 tk. piros paprika
  • 1 ek.olaj
  • 330 gr tejföl
  • 3-4 ek. liszt
  • 1 tk. ecet vagy ízlés szerint
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A gombát beáztatjuk, majd folyó víz alatt egy szűrőkanálban átmossuk. A karalábét és a burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A répákat megpucoljuk és felkarikázzuk.

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük 1 pohár vízzel.
Hozzáadjuk a karikákra vágott sárga és fehér répát, a burgonyát, valamint a gombát. Sózzuk,borsozzuk.
Fedő alatt félpuhára főzzük.

Rászórjuk az aprított petrezselyem zöldet, a zeller levelet, a felszeletelt paprikát és a paradicsomot is.
Felöntjük vízzel.

Amikor a paprika és a paradicsom is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.
Összeforraljuk, ízesítjük bazsalikommal és egy is ecettel. (ha az ecetet nem szeretjük, használhatunk helyette citromlevet)

Egy tojást összekeverünk annyi liszttel, hogy galuska állagú legyen.
A tésztát a levesbe szaggatjuk.
Amikor feljön a galuska a leves tetejére, készen van a levesünk.

Jó étvágyat kívánok!

Tejfölös savanyú burgonyaleves 4.50/5 (6 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére