Elmentem!Tejfölös uborkasaláta
Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka
- 1 kis doboz tejföl
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- pirospaprika
|
Elkészítési idő: |
10 perc |
Fogyókúrás: |
igen |
Költség: |
0-500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
2 főre |
Glutén mentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktóz mentes: |
nem |
|
Elkészítés:
Az uborkát megpucoljuk, uborkareszelőn lereszeljük.
Besózzuk és állni hagyjuk, minél hosszabb időre. Akár órákra is, de fél órára mindenképpen.
Az uborkából a felesleges nedvességet, a tenyerünkbe szorítva kinyomkodjuk.
Egy nagyobb tálba tesszük, és ráöntjük a tejfölt. Megy rá az áttört fokhagyma és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A legjobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben, de frissen is remek sültekhez, szinte bármihez.
Elkészítési ideje a ráfordított munkát tekintve kb. 5-10 perc, viszont akkor jó, ha elég időt kap, hogy kiengedje a levét, illetve, hogy összeérjenek az ízek.
A pirospaprikát csak a tálaláskor szórjuk rá, de el is hagyhatjuk azt.
Tejfölös uborkasaláta 5.00/5 (1 értékelés)
Marcsi (681 Recept)Üdvözöllek kedves látogató.
Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója.
Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.