Tejfölös zöldbab főzelék
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A zöldbabot, sós, babérleveles vízben puhára főzzük.
A lisztből a zsiradékkal zsemleszínű rántást készítünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és rövid ideig együtt dinszteljük. A tűzről félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, átkeverjük, és azonnal hozzáadjuk a tejfölt. A rántást csomómentesre kikeverjük, és még kb. 2 dl hideg vizet keverünk hozzá apránként, hogy folyékony állagú legyen.
Az így kikevert rántást a forrásban lévő babhoz adjuk, és az újra forrásig kevergetjük.
Takarékra állítjuk és pár percig lassan együtt főzzük, közben ízlés szerint sózzuk, és kevés cukorral és ecettel ízesítjük. A végén belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, de ezzel már nem főzzük tovább.
A tejfölös zöldbabfőzeléket tetszés szerinti feltéttel tálaljuk. Lehet az pörkölt, fasírt, tükörtojás… ízlés szerint.
Tipp / megjegyzés:
Fagyasztott zöldbabbal ugyanígy dolgozunk.
Amennyiben üveges babunk van, akkor a levével együtt melegítjük. Ha elfőne a leve, vízzel pótoljuk, majd berántjuk.