Tejszínes citromkrémes piskótatekercs
Hozzávalók:A piskótához:
A piskóta lekenéséhez:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
Először a krémet készítjük el, hogy alaposan lehűljön mire felhasználásra kerül.
A lisztet a cukorral, és a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük. Hagyjuk kihűlni!
A kihűlt péphez hozzá keverjük a citrom reszelt héját és levét is. Jól kihabosítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként a kihűlt citromos krémbe forgatjuk.
A hűtőbe tesszük felhasználásig.
Elkészítjük a piskótát.
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra kikeverjük. A sütőporral elvert lisztet egy fakanállal könnyedén hozzákeverjük.
Kibélelünk egy tepsit szilikonos sütőpapírral, beleöntjük a piskótát és elsimítjuk. /37×32 cm/ 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük. A konyharuhában hagyjuk kihűlni.
A piskótát kivesszük a konyharuhából és a lekvárral lekenjük.
Ezután a citromos krém 3/4 részével megkenjük és feltekerjük. A tekercs tetejét és oldalát is körbe kenjük a tejszínes-citromos krémmel.
Ízlés szerint díszítjük, majd pár órára hűtőbe tesszük, hogy alaposan lehűljön.
Szeletelve kínáljuk.