Tejszínes csirkecsíkok, párolt borsóval és rizzsel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. A húst felcsíkozzuk, a hagymára öntjük, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel és készre pároljuk.
A borsót kevés olajon megfuttatjuk, és kevés vízzel puhára pároljuk.
A rizst, kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük, 2 pohár vízzel.( a pohár ugyan az amivel a rizst mértük) Lefedve, készre pároljuk. Ha minden kész tálalunk, a rizsre apróra vágott petrezselymet is szórhatunk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
Én barna rizzsel készítem, amit apróra vágott petrezselyemmel díszítek a tányéron.