Tejszínes cukkini krémleves mozzarellával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymákat felaprítom, a cukkinit a krumplit és a petrezselymet darabolom
Egy lábasban kevés olajon megolvasztom a vajat, rádobom a hagymát és megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit és krumplit. Együtt dinsztelem tovább. Majd ráöntöm a vizet, ízlés szerint fűszerezem, belemorzsolom a leveskockát.
Amikor megfőtt minden, hozzáadom a bazsalikomot és petrezselymet, majd botmixerrel pürésítem, hozzáöntöm a tejszínt, és egyet forralok rajta.
Tálaláskor merek a tálba levest, teszek rá egy szelet mozzarellát, egy bazsalikomcsúcsot, és locsolok rá szőlőmagolajat. Olívaolajos pirítóst készítek mellé.
Tipp / megjegyzés:
A kertünkben beindult a cukkini termés. Most egy krémleves készült. Igyekszem variálni. Ezúttal mozzarellával készült, és a kertben szedett bazsalikommal.